Project Kafka ontving de afgelopen maanden heel wat vragen over het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen van politie en defensie. Dit zijn de zogenaamde blauwe en gele briefjes/duplicaten. Zowel de blauwe als gele briefjes zijn helaas nog steeds nodig, maar samen met APB en de Medische Dienst van de politie en defensie zijn we tot volgende 3 situaties gekomen waarbinnen de briefjes worden aanvaard:

  1. De arts drukt het overzicht van de voorgeschreven geneesmiddelen of het bewijs van elektronisch voorschrift (BEV) af, hecht dit aan het gele of blauwe duplicaat en voorziet de voorzijde van het gele of blauwe duplicaat van een stempel met handtekening en de gegevens van de patiënt.
  2. De arts drukt het BEV op de achterkant van het gele of blauwe duplicaat. Het is dan niet meer nodig om de patiëntgegevens en de stempel met handtekening toe te voegen.
  3. De arts drukt de samenvatting van de voorgeschreven geneesmiddelen af op de achterzijde van het gele of blauwe duplicaat (dit laat toe meerdere voorschriften op te nemen) en de arts voorziet de voorzijde van een stempel met handtekening en de gegevens van de patiënt.